Чай-Сорго Лимонне Єгипет Оригінал

Відкласти
Порівняти
Характеристики

Вкусовые ингредиенты   —   Натуральные

Упаковка   —   Бумажный пакет

380 грн.
У наявності
Лимонне сорго (Лемонграс) Лимонне соргоУ нас помилково лимонною травою називають зовсім інша рослина – мелісу лимонну. Насправді лимонне сорго або лимонна трава – багаторічна трав'яниста рослина родини злакових. Культивується і вирощується в промислових масштабах в тропічних і субтропічних районах – в Центральній Африці, в Південній Америці, в Індії, Індонезії, Австралії. У листках рослини міститься у великій кількості ефірне масло з тонким лимонним запахом, звідси і така назва. Лимонне сорго – висока багаторічна трав'яниста рослина, спочатку зростала в теплих тропічних регіонах Старого Світу. Східно-індійську лимонне сорго, також зване кохинхинкской або малабарской травою, відбувається з Камбоджі, Індії, Шрі-Ланки, Бірми і Таїланду, тоді як західно-індійський лимонне сорго, як передбачається, родом з Малайзії. Незважаючи на те, що обидва ці взаємозамінні сорти, західно-індійський лимонне сорго більше підходить для використання в їжу. В Індії його також використовують у медичних цілях та в парфумерії. ЛемонграссНесколько видів багаторічних злаків родом з Індії набули популярність як пряно-ароматичні рослини. Успішну конкуренцію на ринку лимонних ароматів становить культурний тропічний злак – лимонне сорго. Воно схоже на осоку і зростає великими жорсткими пучками. Лимонне сорго успішно вирощують по всьому тропічного поясу Азії, Африки і Америки, знімаючи урожай 4 рази на рік. Основний компонент лимонного сорго і ефірної олії з нього – цитраль, він необхідний в парфумерній промисловості, косметичної та у виробництві харчових добавок, т. к. відмінно імітує аромат лимона. В лимонному сорго цитраля так багато, що воно стає основним джерелом ефірного масла, витісняючи з ринку пряно-ароматичних трав інших конкурентів. Згадайте, як в дитинстві ми вишукували і жували солодкі травинки, і легко зможете уявити собі, що таке лимонне сорго, як спеція. Правда, трава ця жорстка, більш-менш м'яка у неї тільки нижня частина, приблизно 5-6 див. пучки лимонного соргоСвязанные в пучок свіжі листя лимонної трави можна злегка відбити дерев'яним молотком до появи соку і скористатися ними як подобою пензлики для змащування маринадом м'яса, риби або дарів моря під час запікання в духовці або смаження на грилі. Можна злегка бланшувати стебла і використовувати довгі зелені «стрічки» як ароматних зав'язок для прикраси різних блюд. Аромат лимонної трави властивий безлічі страв Шрі-Ланки, Індонезії, Таїланду, В'єтнаму, Камбоджі. Лимонна трава додається в супи з риби і морепродуктів – вона пом'якшує їх запах. Лимонне сорго не буде зайвим і на наших кухнях. Його можна використовувати в якості маринаду для риби або птиці перед запіканням, ароматизувати бульйони, в яких ми збираємося варити або припускати рибу. Стебла лимонного сорго добре зберігаються в холодильнику – пару тижнів у відділенні для овочів вони пролежать абсолютно спокійно. Часто в етнічних магазинах спецій лимонна трава доступна в сушеному вигляді, і навіть у двох варіантах: окремо висушена і подрібнені нижня і верхня частини. З більш тонких верхніх частин вийде відмінний чай з яскравим лимонним ароматом. Адже дуже часто ефірне масло лимонної трави додають в чайні суміші, особливо з зеленим чаєм, які позиціонують, як лимонні. Інші назви лимонного сорго: лемонграс, лимонний злак, цитронелла, лимонна трава, челнобородник Застосування лимонне соргоИзвестно близько 55 сортів лимонного сорго. Одні з них застосовуються не тільки в кулінарії, з інших сортів роблять ефірне масло, рослина використовується в традиційній і народній медицині, парфюмерній промисловості. За зовнішнім виглядом лимонна трава нагадує молодий бамбук. Тонкі, довгі листки світло – зеленого кольору з червонуватим відтінком в нижній частині виростає до двох метрів у висоту. У свіжому вигляді рослина не їдять, листя занадто жорсткі. Використовують як приправу, яку з готового страви перед подачею до столу потрібно діставати. Це рослина з довгими, високими, що нагадують очерет, листям. Рослина має цитрусовим ароматом, може бути висушене і смолото або використовуватися свіжим. Сушене лимонне сорго потрібно замочити у воді за 2 години до використання. Стебло, за винятком м'якої серцевини, занадто жорсткий, щоб його їсти. Проте, він може бути тонко порізаний для додавання в блюдо. Також його можна розім'яти і додати цілком. В цьому випадку разом з соком із стебел добре вивільняються ароматичні масла. Біла цибулина сорго подрібнюється і використовується в якості спеції. Лимонне сорго широко використовується в якості приправи в азійських і карибської кухні. Крім цього, спеція широко застосовується в тайської, філіппінської, в'єтнамської кухні. У тайській кухні готують оригінальну страву – шашлички з курячого фаршу, в якому замість шампурів використовують стебла лимонного сорго. Добавляется приправа и в маринад для рыбных и мясных блюд. Нежный лимонный аромат прекрасно сочетается с куриным мясом и рыбой. Нередко лимонное сорго добавляют в овощные и рыбные супы. Оно прекрасно сочетается с чесноком, кинзой, перцем чили, его добавляют в блюда из креветок, приправляют говядину и баранину. Часто его используют в карри и салатах. И свежее, и сушеное лимонное сорго из готовых блюд перед подачей нужно обязательно извлекать. Чай с ленмонграссБлагодаря лимонному аромату это растение часто добавляют в освежающие напитки и чаи. Если настоять лимонное сорго в горячей воде, то получится ароматный травяной чай, который считается хорошим профилактическим средством от простуды. В продаже есть и высушенное и свежее лимонное сорго. Со свежего срезают верхушку стебля и удаляют прикорневую часть. Затем снимают несколько внешних слоев и только после этого можно нарезать кусочки стебля и добавлять в блюда. Используется только белая часть. Сушеное сорго перед использованием нужно размачивать в воде не менее двух часов. Стебли не ломают на кусочки, а закладывают в блюдо целиком. Свойства Лимонное сорго оказывает антисептическое, антидепрессантное, антимикробное, жаропонижающее, антиоксидантное, бактерицидное, седативное действие. Помимо этого, оно укрепляет нервную систему, снимает депрессивные состояния и головные боли. Эвгенол, содержащийся в экстракте лимонного сорго, препятствует склеиванию тромбоцитов и выработке серотонина, то есть действует так же, как всем знакомый аспирин. лемонграсс в тайской кухнеВ традиционной индийской народной медицине лимонное сорго применяется для лечения инфекционных заболеваний и лихорадки. Это растение тонизирует и омолаживает кожу, эффективно используется при лечении себореи и других кожных заболеваний, оживляет потерявшие блеск волосы. Интересный факт Перегонкой свежей травы лимонного сорго получают ценное эфирное масло. Оно используется в пищевой и парфюмерной промышленности, а также как средство от москитов и даже от укуса мухи цеце. В тропической Африке посадки лимонного сорго рекомендуются в районах распространения мухи цеце, не переносящей запаха этого растения. В нашем интернет-магазине Вы можете приобрести Лемонграсс и чаи в состав которых входит лимонное сорго.Чай  Сорго Лимонное-лечит бессонницу,тонизирует нервную систему,,успокоительное,которое стимулирует мозг,регулирует высокое давление,способствует здоровью кожи и волос,улучшает обмен веществ,сжигает жир,повышает иммунитет.очищает организм,снижает холестерин,лечит инфекции.Производство Египет.Заваривать,как чай ДОЛИНА ЭЛЬВАДИ.ГОРОД ЭЛЬ ТУР;

Вкусовые ингредиенты   —   Натуральные

Упаковка   —   Бумажный пакет

Зворотний дзвінок
Viber
Telegram
Facebook
Instagram

Зворотний дзвінок